Mini-Curs: Contacte amb la Robòtica

Robots, els nous companys d’estudi!

NXT-LineFollowerMés enllà de la ciència ficció, avui en dia la robòtica està present en moltes facetes de la nostra societat: en forma de robots industrials com els que hi ha a les fàbriques de cotxes, robots de serveis com els que escombren el terra o aparquen cotxes i robots de recerca com els que juguen en competicions de futbol o atenen a persones de la tercera edat.

Crear models bàsics, pot ajudar no tan sols a conèixer-los sinó a aprendre conceptes de moltes àrees, ja que la robòtica és multi-disciplinar. És per això, que actualment està emergint amb força la robòtica educativa, per a dotar als alumnes de competències clau en la societat de la informació i el coneixement d’una forma lúdica.

  • Dirigida a: alumnes d’ESO (és possible realitzar-ho a batxillerat si no tenen cap experiència prèvia en programació).
  • Objectiu: oferir als alumnes l’estructura necessària, i motivar-los d’una forma lúdica, per a que s’introdueixin al procés de disseny del maquinari d’un robot (hardware) i a la programació del seu comportament (software).
  • Metodologia: usar l’experimentació per a motivar l’alumne i fomentar la seva autonomia per a poder aprendre més coses pel seu compte (individualment i de forma cooperativa). A cada sessió es planteja algun problema i es mira de resoldre’l en grups a base de petits reptes (més info.).
  • Estructura: inicialment es dinamitza una reflexió sobre la robòtica amb l’ajuda de material audiovisual, després s’entra en contacte amb el material de Lego® Minstorms® NXT fent un robot base, i s’aprofundeix en la programació i el maquinari creant dos robots més capaços de seguir una línia al terra i de jugar al sumo.
  • Idioma: donat que aprendre robòtica és un context que permet practicar anglès de forma natural, si el centre ho veu adient, podem aplicar el mètode CLIL (Content and Language Integrated Learning).
  • Sessions: 5 sessions de 2h.
  • Organitzat pels membres d’EduLogiX: Eloi Puertas i Jordi Campos Miralles.

Podeu consultar més detalls al nostre blog EduLogiX https://edulogix.wordpress.com/escoles

(podeu veure la notícia sobre aquest curs fet dins el Campus Ítaca a la UAB:

corresponent a les Notícies Tarda del 19-06-2013 al Canal Terrassa Vallès, al minut 9 s’introdueix què és el Campus Ítaca i al minut 10 comença el taller de robots)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s